Materiale pentru tapiterii si ingrijirea acesteia

camera-cu-canepele-frumoase

Procesul prin care canapeaua dumneavoastră primeşte „haine noi” este retapiţarea. Faţă de cumpărarea unei canapele noi, prin retapiţare aveţi libertatea de alegere a materialului pentru tapiţerie, un preţ redus cu 60-70% din valoarea unei canapele noi.

Astfel puteţi opta pentru o retapiţare din piele naturală, piele ecologică (imitaţie de piele) sau material textil. De asemenea recondiţionarea părţilor din lemn natur sau diferite nuanţe în tonul culorii materialului ales.

Tapiţeria cu piele naturală

tapitare-cu-piele-naturala

Pielea naturală este un material pentru tapiţerie ce este foarte elegant şi stilat, dar acest lucrul are preţul său. Materia primă, pielea naturală, este cel mai scump material pentru tapiţerie.

Lucrările pe piele naturală sunt ceva mai scumpe, cauzate de complexitatea procesului de lucru.

Pielea naturală prezintă o suprafaţă neregulată ce poate avea unele defecte de procesare (găuri, zgârieturi) ce face mai dificil lucrul cu aceasta, având nevoie de un decimetraj mai mare în cazul altor material de tapiţerie.

Tapiţeria cu piele artificială (imitaţia de piele)

tapiterie-cu-imitatie-de-piele

Datorită tehnologiei în domeniu, în zilele noastre au apărut înlocuitori de piele (pielea ecologică), rezistentă la foc, diferente de temperatură şi multe alte avantaje. Pentru un aspect similar cu cel al pielii naturale putem alege un material de tapiţerie foarte asemănător cu aceasta.

Acest material este pielea ecologică, un material ce poate imita pielea naturală foarte bine. Este mai ieftin, dar are o durată de folosinţă mai mică faţă de pielea naturală. Avantajele acestui material este că poate fi curăţat uşor în unele situaţii delicate, cum ar fi vărsarea unor lichide, praf şi nu în ultimul rând, costurile mai reduse.

Tapiţeria cu materiale textile: stofa, pluş, silon, material ţesut

tapiterie-cu-materiale-textile

Canapelele cu tapiţeria din material textil sunt foarte populare, majoritatea fiind din acest material. Stofele sunt materiale de tapiţerie ce se comportă bine la uzură şi prezintă un confort ridicat. Astfel în timpul verii nu transpiraţi când vă aşezaţi pe canapea, iar iarna nu ţine rece. Reversul medaliei este la partea de curăţare.

Dacă praful poate fi aspirat, la o eventuală varsare de lichide, veţi avea neovie de un serviciu de retapiţare canapele. Nu folosim material de provenienţă din Turcia, China.